HOP
  
Polat Duğan | Official Web Site
polatdugan

WordPress kullanıcılarının bir çoğu sitelerinin yavaşlamasından şikayetçidir. WordPress Pluginde hangi eklentiyi görmüşse kurmuş gereksiz bir çok tema yüklemiş silmiş ondan sonra web sitem yavaş şöyle böyle. Gereksiz bir çok şeyi sende düşünsen sende yavaşlarsın dostum.” Peki nasıl hızlandırırız? ” diye merak ediyorsan makaleyi okumaya devam etmeni öneririm.

1-) Revizyonlarınız temizleyin.

WordPress üzerinde bir çok yazı yazan makale paylaşan arkadaşlar bilir. Biz yazılarımızı yazdıkça wordpress sistemi belirli zaman aralığında yazılarımızı yedekler. Yedekleme işlemine Revizyon alma deriz. Yani yazımızın bir kopyasını sürekli saklar. Peki bu ne işe yarar yazınızda bir sıkıntı oldu hooop eski kopyalanmış revizyona dönüş yapabilirsiniz. Tamam buraya kadar herşey güze wordpress bizi düşünüyor fakat bunun bir sonucu var. Yazıların biriken revizyonları wordpress sisteminin yavaşlamasına gereksiz yüklenim yapılmasına sebep oluyor. Bu revizyonların temizlenmesi wordpress sisteminizin hızlanmasına faydalı olucaktır.

post-revisions

Peki revizyonları nasıl silebilirim?

Revizyonarın silinmesi ile ilgili daha önce ” WordPress Yazılarının Önceki Sürümlerinin (Revizyonların) Silinmesi ” isimli makalemi yazmıştım. Ya bu yöntemi kullanırsınız. Yada WordPress eklentisi olan WP-Optimize eklentisini kurarak revizyonlarınızı temizleyebilirsiniz.

2-) Gereksiz eklenti ve Temalardan kurtulun.

Sisteminiz üzerinde bulunan gereksiz eklentiler ve temalardan kurtulun. Eklentiler yerine kod parçacıkları kullanın. Bir çok makalemde belirttiğim gibi aşırı derecede eklenti kullanımı sistem üzerinde yavaşlamalara sebep olmaktadır. Hatta bazı durumlarda web sitenizin zarar görmesine bile sebep olmaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki kurduğunuz bir çok eklentiyi siz sitenizden silseniz bile database üzerinde görmediğiniz çöpleri kalmaktadır. Gereksiz çöplerde sitenizin yavaşlamasına etkendir. Eklenti kurmak istediğinizde eklentinin gerçekten gerekli olup olmadığını ve güncel bir eklenti olup olmadığını araştırmanızı öneririm. Hatta WordPress Kategorisinden eklentisiz yapabiliceğiniz bir çok kod parçacıkları paylaşıyorum. Bu makaleleri okuyarak sisteminize katkı sağlayabilirsiniz.

3-) Fotoğraflarınızın boyutlarını düşürün.

Makalelerinize gelişi güzel her fotoğrafı eklemeyin. Resimleri google vb sitelerden araştırıp buluyorsunuz fakat resimlerin boyutlarına hiç bakmıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Resimler web sitesinin yüklenmesinde büyük önem taşımaktadır. Web sitenizin hızının büyük bir bölümü resimlerin optimize olmasına bağlıdır. Eğer büyük boyutlu resimler eklerseniz sitenizin açılma hızıda bir o kadar yavaşlayacaktır. Buda sizin sitenize ziyarette bulunan son kullanıcının sıkılmasına ve web sitenizi kapatmasına yol açar. Resimlerinizi mümkün olduğunca ufak boyutlarda kaliteli olarak yükleyiniz.

JPEGmini

 

Resimleri nasıl küçültüp optimize edebilirim?

Resimlerinizin haddinden fazla çözünürlükte olmamasına dikkat edin. (Photography siteleri için farklı olabilir) Jpeg formatlı resimlerinizi JPEGmini sitesinden , PNG formatlı resimlerinizi TinyPNG sitesinden küçültebilirsiniz. Şahsen kullandığım web siteleridir. Kalitelerinden ödün vermeden boyutlarını düşürmektedir.

4-) Spamları Uçurun.

Gereksiz yapılan spam yorumlarını uçurun. Web siteniz üzerinde görüntü kirliliğinden başka bi işe yaramaz. Boşu boşuna alan işgal eder.

5-) Database Optimize Edin.

Database temizliğini mutlaka yapın. Bunun için WP-Optimize eklentisini kullanabilirsiniz. 1. maddede belirttiğim gibi revizyonlarınızıda temizleyen bu eklenti database üzerinde de optimizasyon sağlayarak web sitenize katkıda bulunuyor.

6-) Resimlerinizi Klasörleyin.

Yazılarınız içinde kullandığınız resimleri aylık klasörleyin. Bunun için yönetim panelinden Ayarlar sekmesindeki ortam seçeneğini açınız. ” Yüklemelerimi aylık -ve yıllık- bazda klasörlerde tut. ” seçeneğinin seçip kaydediniz. Bu işlem sisin resimlerinizin aylık olarak düzenli bir şekilde host üzerinde klasörlenmesine dağınık bir şekilde olmamasına yarıyacaktır. Sistem dosyalarınız ne kadar düzenli olursa sizinde kullanımız o kadar düzenli olur.

Ortam-Ayarlari

İyi günler dilerim, bir sonraki makalemde görüşmek üzere

  Makalemi Beğendiniz mi?

    Yazıyı Paylaşın:

Polat DUĞAN
Sistem ve Ağ Uzmanlığı
1988 İzmir doğumluyum. 2009′da Dumlupınar Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü’nden mezun oldum. 2014′de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesin’den de Mezun oldum :) 2011'de Bilge Adam'dan "Sistem ve Ağ Uzmanlığı" ve "Web ve Grafik Tasarım Uzmanlığı" Eğitimlerine başlayarak üstün başarı sertifkalarımı aldım.

QR:  WordPress Sitenizi Hızlandırın ve Optimize Edin
Mekale Adı: " WordPress Sitenizi Hızlandırın ve Optimize Edin "
Kategorisi ve Yazarı: " Wordpress " kategorisine " " tarafından eklemiştir.
Tarihi ve Kelime Sayısı : " 15 Ekim 2014 " tarihinde eklemiş ve " 662 " kelime mevcuttur.
Okunma ve Yorum Sayısı : Bu yazı 4 dakika sürede okunabilir. " 7.701 " görüntüleme ve " 1 yorum " yapılmıştır.
  Benzer Yazılarpolatdugan
  Yorumlarpolatdugan
  Cevap Bırakın

  • Polat abi eline sağlık site hızlandırma konusunda bende bir yazı yazmıştım değinmediğim noktalar olduğunu görüyorum revizyonlar ve database özellikle bi yığın eklentiyi siteye yükleyip sildikten sonra püf diye yokolmuyor geride kalan kalıntıları da temizlemek gerekir.

      Hakkı CENGIZ   29 Nisan 2017    Yanıtla
  • Tweetle