HOP
  
Polat Duğan | Official Web Site
polatdugan

WordPress geliştiricileri için gerçekten kral bir kod parçacığı. Sen günlerce aylarca tema tasarlarsın html , css vb yapıyla kodlarsın sonunda wordpress’e dökersin başkası gelir senin temanı kurcuklar. Yada bir iş için wordpress tabanlı tema hazırlarsın işi tamamlar teslim edersin kendini bilmez birisi gelir temanı alt üst eder. Etme yapma kurcuklama arkadaşım diyorsan bu makaleyi okumaya devam

Bu kodu yazdım tamam benim yaptığım temayı kimse kuralayamaz diye düşünme FTP bilgilerini yada direkt tema dosyaların piyasada geziyorsa o zaman editlenebilir. Bu işlem sadece yönetici panelinden engellemektedir.

 

Evet ne diyorduk , web site işinden gelen isteğe göre tema yapıyoruz teslim ediyoruz ama bizim insanımız meraklıdır. O şeyi illa kurcalayacak burda ne var şurda ne var parmaklayacak , virgülü nokta yapacak , ee sonra bu site olmamış. Sen olmuşmusun be abi. Neyse uzatmıyacam başıma geldiği için atarlandım Hadi başlayalım.

Yapıcağımız işlemler çok uzun bişi değil ne ballandırdın deme sen yedeğini al.

1-) İlk olarak temamızın içindeki “functions.php” dosyasının bir yedeğini alıyoruz.

2-) functions.php dosyasını açtıktan sonra “<?php” buluyoruz ve aşağıdaki kodu altına yerleştiriyoruz. Önemli olan boyutu değil işlevidir , koda ne kadar ufakmışsın diye bakma

/*--------- Tema ve Eklenti Editorunu kaldırma---------*/
define( 'DISALLOW_FILE_EDIT', true );
/*--------- Tema ve Eklenti Editorunu kaldırma---------*/

3-) Kodu function.php dosyanıza entegre ettikten sonra sunucunuza (hostunuza) temanızın bulunduğu dizine tekrar yükleyin.

4-) Yükleme işleminiz bittikten sonra Yönetici panelinde Görünüm sekmesi altındaki ” Düzenleyici ” , Eklentiler sekmesi altındaki ” Editör ” seçeneklerini engellemiş olucaksınız. Bu sayede panelden tema ve eklentilerinizin kurcalanmasını engelleyebiliceksiniz.

– Tüm işlemlerinizi yaptıktan sonra sıkıntı çıkması durumunda yedeklediğiniz function.php dosyasını tekrar sunucuya yüklemeniz ayarları eski haline getirecektir. Sitemde paylaştığım tüm makaleleri kendi temama uygulamış bulunuyorum ve kullanıyorum. Bu yüzden bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

İyi günler dilerim, bir sonraki makalemde görüşmek üzere

  Makalemi Beğendiniz mi?

    Yazıyı Paylaşın:

Polat DUĞAN
Sistem ve Ağ Uzmanlığı
1988 İzmir doğumluyum. 2009′da Dumlupınar Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü’nden mezun oldum. 2014′de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesin’den de Mezun oldum :) 2011'de Bilge Adam'dan "Sistem ve Ağ Uzmanlığı" ve "Web ve Grafik Tasarım Uzmanlığı" Eğitimlerine başlayarak üstün başarı sertifkalarımı aldım.

QR:  WordPress Tema Düzenleyici ve Eklenti Editörünü Kaldırma
Mekale Adı: " WordPress Tema Düzenleyici ve Eklenti Editörünü Kaldırma "
Kategorisi ve Yazarı: " Wordpress " kategorisine " " tarafından eklemiştir.
Tarihi ve Kelime Sayısı : " 26 Eylül 2014 " tarihinde eklemiş ve " 327 " kelime mevcuttur.
Okunma ve Yorum Sayısı : Bu yazı 2 dakika sürede okunabilir. " 7.653 " görüntüleme ve " 2 yorum " yapılmıştır.
  Benzer Yazılarpolatdugan
  Yorumlarpolatdugan
  Cevap Bırakın

  • Merhaba; Hocam benim elimdeki site kendi kendine ilk haline döndü bir hafta sonra icarus teması. Temanın thema options kısmında reset defaults var sistem kendi kendine orayı resetliyor sanki çözüm varmı acaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla…

      Yunus Keskin   30 Eylül 2016    Yanıtla
    • Merhaba Yunus Bey, kendi kendine ilk haline dönebileceğini düşünmüyorum ama içinde reset defaults butonuna yanlışlıkla bile bastıysanız oda silebilir. Size tavsiyem sitenizi haftalık yada duruma göre günlük manuel olarak vertabanı yedeğini almanız olacaktır.

        Polat DUĞAN   3 Ocak 2017    Yanıtla
  • Tweetle